Nobelgröt och Gotlandslimpa

Om evenemanget

Är du intresserad av bröd och bakning som kulturarv? Du kanske driver

café, bakar till en hembygdsgård eller bakar hemma efter gamla recept.

Välkommen till en kväll om kulturspannmål och traditionella bröd!

Du som bakar  Gotlandslimpa är särskilt välkommen!

Karin Gerhardt är bagare och forskare vid SLU och arbetar med projektet Svenska bröd-

återupptäckten av ett kulturarv vid Norrtälje Naturcentrum. Hon berättar om brödets

historia och sätter in Gotlandslimpan i en historisk kontext. Karin delar med sig av sin

kunskap men vill också lära mer om gotländska baktraditioner. Därför är du som bakar

Gotlandslimpa särskilt välkommen att komma och dela med dig av dina erfarenheter och

kunskap. Ta gärna med en bit bröd om du har för provsmakning!

Vad: Föredrag med Karin Gerhardt/nätverksträff för kulturarvsområdet

Var: Hantverkshuset i Burgsvik

När: Torsdag 6 mars kl 18 – ca 20

Föreläsningen är kostnadsfri och vi bjuder på fika

Anmälan: gärna i förväg till anso.norling@gotlandsmuseum.se så att vi kan beräkna fikat!

Arrangeras i samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan, projektet ”Svenska bröd-återupptäckten av ett

kulturarv” vid Norrtälje Naturcentrum, Gotlands museum, Gutekorn och Tjeldervik Gård.

Datum: torsdag 06 mars

Tid: 18:00 - 20:00

Kommande evenemang

Hantverkshuset — Sudrets mötesplats i hjärtat av Burgsvik